Dielňa

Inšpirácia workshopu: ako skladovať nástroje?

Začína sa vaša dielňa vymykať spod kontroly? Ťukáte po kladivo a držíte skrutkovač? Potrebujete pätnásť kľúčov, ale len vŕtačka je na dosah? Na zemi je skrutka vedľa skrutky, na pontóne zostávajúce časti a v rohu dielne je všetko, čo už nie je zapadá na ponk? Pozvite pomocníkov z JIPOS.cz na objednávku v dielni!

Ako sa vysporiadať s neporiadok v dielni?

Každá dielňa je svätyňou pre domácich majstrov a pracovný neporiadok je v skutočnosti prirodzeným poriadkom vytvárania, brúsenia, opravy, riadenia, dokončovania a renovácie. Ale ak ani údržbár už nevie, kde má čo, mal by byť čas zorganizovať workshop.

Prečo udržiavať workshop v poriadku?

Organizované nástroje v dielni a udržiavanie jasného poriadku vám ušetria čas na kvalitnú prácu tým, že zastavíte neustále hľadanie vašich nástrojov a vyčistia pracovnú plochu. Ale vzácnym faktom je, že znižujete riziko zranenia bez zbytočných prekážok.

Ako organizovať nástroje na workshope?

Kôš alebo kontajner po ruke

Nefunkčné a hrdzavé veci, prázdne balíčky, zakrivené nechty patria okamžite do koša.

Voľný ponk

Preťažujete svoj stôl zbytočnými vecami? Ponk je najlepšie upratať, keď je prázdny a pripravený na akúkoľvek prácu. Pripojte zverovňuk ponk čo najviac, ktorá musí byť ukotvená na stabilnom povrchu.

Závesné organizátory alebo magnetické tyče

Použite každý centimeter steny na jasné skladovanie nástrojov, ktoré sú vždy po ruke a na očiach. Už nikdy nebudete hľadať kladivo, kefy, kľúče, vŕtačky, súbory alebo dokonca skrutkovače.

Prispôsobené regály

Doplňte svoju dielňu vhodnými stojanmi,v ktorých môžete okrem bežných nástrojov uložiť aj väčšie veci, ako sú kanistre a ťažšie zariadenia.

Police a závesné háčiky

Mnohé nástroje sú navrhnuté tak, aby zavesili, ušetrili miesto tým, že ich neukladali na police alebo do úložných zásuviek a opäť využívali vizuálny priestor okolo vás. Na policiach skladujte úložné boxy s mini nástrojmi alebo príslušenstvom, ktoré nemusia byť po ruke každý deň.

Podnosy na nechty

Ak rozdelíte nechty, orechy, skrutky a hmoždinky podľa typu a veľkosti, vždy nájdete to, čo hľadáte. Pre tieto malé komponenty môžete získať špeciálne priehľadných organizátorov,s ktorými nebudete klopať vedľa.

Puzdro na náradie

Každý dobrý údržbár by mal vlastniť prenosné puzdro na náradie,kde bude niečo zo všetkého, a najmä najpoužívanejšie základné nástroje – kladivo, vŕtačka, úroveň ducha, kľúče, skrutkovače, kliešte, píla, ceruzka, meradlo pásky, lepiaca páska, lepidlo, baterka. Veľa nástrojov, malý kufor? V e-shope JIPOS.cz si môžete vybrať z trvanlivej ponuky kufrov rôznych veľkostí, jednopodlažných a viacpodlažných a môžete si tiež kúpiť vnútorné priestory na perfektnú organizáciu vašej cestovnej dielne.

Gadgety pre workshop

Získajte mobilnú dielenku s viacerými zásuvkami a odpadkovým košom a vlastníte dielenský pohotovostný režim v jednom bezchybnom stroji.

Povinné vybavenie pre handymenov

Rozmýšľate nad pracovnými pomôckami? Záleží na tom, aký druh dielne pracujete, ale povinné vybavenie zahŕňa hlavne okuliare a rukavice. Nebude vylúčené, či nahradíte bundu pracovnou vestou, trvanlivými topánkami a účelovými nohavicami alebo kombinézami.

Pre všetkých správnych a chaotických údržbárov je v dielni Tutovka JIPOS.cz.

Súvisiace príspevky