Grilovanie

Tipy na najlepšiu letnú grilovačku

Nakoniec si môžete posedieť vonku so svojimi priateľmi a rodinou a vychutnať si skutočné letné pohodlie. Grilovacia sezóna je tu! A aby bol váš gril čo najlepší, nepodceňujte prípravu a nechajte sa inšpirovať našimi tipmi na najlepšiu letnú grilovačku.

Gril na uhlie, plyn alebo elektrinu?

Leto praje gril v záhrade, terase a v prírode pod holým nebom! Plyn alebo drevené uhlie? Aká teplota je ideálna? Priame alebo nepriame teplo? O tom, ako si vybrať záhradný gril,ktorý vás nesklame, sme už napísali na našom blogu. Ale ak ho stále nevlastníte, je najvyšší čas vybrať si z našej ponuky grilov a môžete začať od profesionálnych mobilných grilov na drevené uhlie alebo plynovégrily až po elektrické grily, cestovné grily, grily a stolové grily rôznych funkcií a veľkostí.

Čo je potrebné pre najlepšiu grilovačku?

Podľa nášho názoru na kvalitnom vybavení záleží, ako aj na kvalitných surovinách. Tie by mali byť rôzne, aby si ich mohli vychutnať aj milovníci mäsových jedál a vegetariáni. Už ste niekedy vyskúšali grilovaný melón, banány v šunke, ananás s tequilou alebo karamelizovanú cibuľu na pive? Že máte radi mäso? Žiadny problém, skúste rum rebrá, krevety so zázvorom, kuracie mäso s kokosom alebo pikantný jahňací burger. Všetko sa dá hodiť na gril a môžete zahrnúť svoj obľúbený recept z Jipos.czdo grilovacej sezóny!

Recept na letnú grilovačku?

Zbližujú sa vaše sliny s myšlienkou na letné grilovanie? To je dobré, pretože teraz sa zblížiš ešte viac.

Grilované tvarůžky s prosciutto: Zabaľte čerstvé tvarůžky s prosciuttom a priložte k nim vetviku šalvie a citrónového tymiánu. Položte ich na gril, pokvapkajte olivovým olejom a podávajte asi 8 minút, kým sa syr nezmení na zlato a prosciutto je chrumkavé so záhradným šalátom alebo plátkami ciabatty. Syr na grile je neuveriteľná pochúťka a stanete sa hviezdou záhradnej párty!

Triky pre najlepšiu grilovaciu párty?

Milujeme grilovanie, kde je každý detail dôležitý. A tu je niekoľko trikov, aby sa obyčajné grilovanie gurmánskym zážitkom pre vás a vašich hostí.

Pred grilovaním marinujte mäso, ryby a zeleninu pre výraznejšiu chuť a udržujte ich v chlade. Gril vždy dostatočne zohrejte a rošt potrieme slaninou tak, aby sa na ňu mäso neprilepil. Namočte tvrdšiu zeleninu do studenej vody po dobu 20 minút pred grilovaním, aby ste zachovali svoju krehkosť. Aby ste nestratili šťavu počas grilovania, vždy prevracajte suroviny kliešte. Nikdy nestrúchajte do grilovaných potravín, aby nestratili šťavu a nevyschli, je lepšie vždy odrezať kus a ochutnať. Ak používate gril na drevené uhlie, hoďte výber bylín priamo na drevené uhlie, a ak pre vás vyhral plynový alebo elektrický gril, potom namočte bylinky zľahka do vody a umiestnite ich na rošt pred umiestnením prísad.

Užite si letnú grilovačku s Jipos.cz!